Добредојдовте на SHIFT Learning!

SHIFT е онлајн платформа која на младите им дава можност да ги развијат своите вештини кои им се потребни за да станат успешни претприемачи. Преку здружување на заинтересирани млади и умешни експерти и претприемачи, SHIFT гради заедница која се стреми кон промовирање на претприемништвото во Македонија. Нашите пријатели Елса и Марко ќе ве водат низ платформата и ќе ви помогнат да дознаете како SHIFT може да ги задоволи вашите потреби:

Новости

Call for event logistic and educational support

Center for Intercultural Dialogue is looking for an educational and logistic support for a project which includes 2 youth exchanges in December and March. What are the responsibilities? 1.Logistics and coordination: Contacting and arranging items instructed by project coordinator in local languages. Contacting and overall communication with participants. Arranging and coordinating participants arrivals and travel. […]

Read More

Патувачки Претприемнички Караван – Крива Паланка

Патувачкиот Претприемнички  Караван продолжува со својата мисија и во Крива Паланка на 08.11.2017 . со почеток во 11 часот. Патувачкиот Претприемнички Караван е дел од низа активности во рамките на проектот Shift – кон онлајн и офлајн заедница за...
Read More

Патувачки Претприемнички Караван – Штип

Патувачкиот Караван само што започна во Штип . Црпиме инспирација и до следна нова реализација за Социјално претприемништво . Следете не на линкот подолу...
Read More

Повик за локален координатор во Куманово, Крива Паланка и Штип

Дали сакате нов предизвик , нови искуства и исполнување на нови достигнувањата? Дали сакате да организирате и да работите во секогаш добра и весела атмосфера ? Тогаш ,тоа сте вие – дојдете и приклучете се на нашиот тим . Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД)...
Read More

Повик за учесници на 6та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Центар за Интеркултурен Дијалог (ЦИД) со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува повик за учесници за 6-та Школа против говор на омраза: Медиумска писменост и критичко размислување. Центар за Интеркултурен Дијалог 6та година по ред огранизира обука за младински работници, студенти и активисти чијашто главна цел е да ги развие нивните […]

Read More

Events

Можности за работа, стипендии, стажирање, волонтирање